Asjadest, mis meeles mõlguvad

Monday, April 24, 2006

Nädalavahetusel käisime talgutel, mille meie hea tuttav oli planeerinud oma sünnipäeva avapauguna. Koristasime nimelt Annelinnas asuvat Juudioja. Kuna Tartus on alanud heakorrastuskuu, siis oli meie ettevõtmine ka linnavalitsusega kooskõlastatud - nende poolt olid tööriistad, kindad ning snäkk ja joogid. Kohale jõudsime teistest veidi hiljem ja ka veidi korralikumate riietega, kuna arvasime, et hakkame näiteks muru riisuma vms. Tegelikult osutus üritus ikka hulga tõsisemaks. Esimene, keda objektil silmasime, oli sünnipäevalaps, kes oli keset oja ametis hiiglasuure autokummi väljatõmbamisega. Kõigepealt paistsid silma tema elegantsed valged kummikusääred. Esteedi ja korraliku inimesena oli ta endale ekstra selleks ürituseks tutikad valged kummikud ostnud:-) Varasemad sünnipäevakülalised olid samuti ametis üsna musta töö tegemisega. Vaatamata puhtastele riietele asusime siis tööle. Kuna oja asub garaažide kõrval, siis vinnati sealt välja tohutu hulk autokumme ning hunnik muud autodega seotud staffi. Minu tagasihoidlik panus oli umbes 10 suurt kotti plastikut ja pakendeid oja kallastelt. A riisus vett:-) -- õngitses sealt välja roikaid, plastikut, klaasi jm, et voolu vabastada. Ausalt öeldes oli pilt tõesti trööstitu. Leida ühest ojast autokumme, tulekustuteid, patareisid, plastikpudeleid jm. paneb mõtlema, et mis inimesed need ikka on, kes neid sinna viskavad... Siiski ei kaotanud enamasti akadeemilistest inimestest koosnev seltskond head tuju. Mädanud riideid lehtede alt välja kiskudes visati naljagi, et ei tea, kas mõni laip ka nähtavale tuleb... Igatahes oli hais vahepeal hingemattev. Peale kolme tundi koristamist hakati otsi kokku tõmbama. Oja üks ots oli tõesti oja välimuse saanud. Kahjuks edasi küll vaadata ei tahtnud - teha jäi veel palju. Loodame siis, et sinna mõned teised huvilised suunatakse. Vot selline laupäevak oli.

Edasi kulges üritus juba korteripeona, kus tüüpilised Tartu tüübid napsu võtsid. Õhtu staariks oli joobnud semiootik, kes ka sellises olekus suht semiootilist juttu püüdis ajada, sh. naistele vihjates, et ta peaks neile muljet avaldama. Kahjuks ei avaldanud ning sellise äratundmiseni jõudes suundus ta koduteele. Eriti tegi nalja, kuidas ta minuga vesteldes teatas, et kahjuks ei ole ta täna nii veetlev vestluskaaslane, kuna ei saa oma jutule žestidega värvi anda - küüned ju talgutest mustad:-)

Niisiis selline päev Tartus. Väga mõnus tegelikult.

Mõned päevad hiljem - sünnipäevalaps kiidab meid nüüd ja saatis prügiga seoses talgulistele järgmise Jaan Kaplinski luuletuse:

Eesti vanad vanemad
vaimuvallast vaatavad

Teepeenral lokkavad
pakid ja pudelid
männiladvas laulab
lehelinnuke
Gin-long-drinkgin-long-drink

Addinol
Camel
Mars
L & M
Valio piim
Super Toffee
Lehmake
Fanta
Ekstra
Brave New World
Mida külvad seda lõikad

Kõik loom laulab loojale kiitust
Gin-long-drinkGin-long-drink

Rehkendada peab oskama
koolis nagu eluski

Kaks Kerest on üks Hurt
Kaks Tammsaaret on üks Tobias
Kaks Tobiat on üks Koidula
Viis Koidulat on üks Jakobson
peas on nendel elu kroonid
võidulaulud nende suus

Gin-long-drinkGin-long-drink
Mu lehkav isamaa

0 Comments:

Post a Comment

<< Home